Около 50 благоевградски семейства чакат над 25 години, за да

...
Около 50 благоевградски семейства чакат над 25 години, за да
Коментари Харесай

Жители на Благоевград чакат над 25 години улицата им да стане приоритетна за асфалтиране

Около 50 благоевградски фамилии чакат над 25 години, с цел да стане тяхната улица предпочитана за асфалтиране и създаване на улично осветяване. Улица „ Люлин “ се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората неведнъж са подавали тъжби и сигнали, съпроводени с подписки до общината.

Блоковете са добре изглеждащи и новоустроени, казусът е, че по настилката, която вървят живущите има големи зеещи ями.

" Аз пребивавам тук повече от 20 години и някогашен домоуправител съм. Пускали сме доста тъжби в общината, мисля, че над 10-15. Винаги ни дават обещание, че ще ни създадат осветяване, тротоар, ще асфалтираме улицата, само че до ден сегашен нищо не е осъществено. Казват ни: За тази година нямаме пари, те свършиха. Децата си играят на улицата, излизат пред колите ненадейно, тичайки с колела. Мазетата се наводняват, нашият блок и отсрещната кооперация ", сподели бившят домоуправител на една от жилищните здания Кирил Спасов.

Жител на квартала изясни, че казусът е остарял – на към 25-26 година и предлага да нарекат уличката " Калната права ", тъй като дистанцията въобще не е огромно - 70-80 метра.

" Земята би трябвало да бъде отчуждена, тъй като има улична регулация. Трябва да бъдат отчуждени парцелите, през които минават. След това би трябвало да бъде проектирано и чак по-късно асфалтирано ", оправда се заместник-кметът на община Благоевград инж. Венелин Трошанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР