Около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния сезон

...
Около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния сезон
Коментари Харесай

Проверяват дали еднократната помощ за отопление се използва по предназначение

Около 50 000 фамилии ще бъдат подкрепени през зимния сезон с еднократна финансова помощ от 400 лв.. Приемът на заявки в обществените служби по места към този момент стартира. Ако помощта не се употребява за отопление, ще би трябвало да се върне. Предстоят и инспекции.

До този миг Жанета Георгиева от монтанското село Долна Вереница не е кандидатствала за помощ за отопление, само че в този момент е решила да си подаде документите и се надява да я одобрят.

„ Ще опитам. Аз съм с ТЕЛК. Дано да стане ”, показа пред Нова дамата.

С 400-те лв. дамата пресмята, че ще си купи към три кубика дърва.

„ Които не ни устройват за зимата, само че отново е помощ ”, споделя тя.

Право на спомагателна финансова поддръжка ще имат хората, които дават отговор на избрани условия. Задължително би трябвало да са регистрирани в Бюрото по труда.

„ Такива, които дават отговор на наредбата за отопление за сегашния отоплителен сезон, който завърши на 31 октомври. Това са хора, чийто междинен месечен приход надвишава диференцирания най-малко за отопление с 40 лева Хора, които не са подавали молба за отопление през този отоплителен сезон ”, сподели доктор Петко Петков, шеф РДСП – Монтана.

Другите, които имат право да аплайват са тези, които към този момент са подавали документи за целева помощ за отопление и не са утвърдени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР