Около 50 000 лева ще вложи Националната гимназия за сценични

...
Около 50 000 лева ще вложи Националната гимназия за сценични
Коментари Харесай

Ремонтират с 50 000 лева новите ателиета на  гимназията за с...

Около 50 000 лв. ще вложи Националната гимназия за театрални екранни изкуства в ремонт на новите ателиета. Те ще бъдат завършени в спомагателната база, която учебното заведение получи с решение на Общинския съвет. Днес кметът Здравко Димитров връчи публично документите на шефа на образователното заведение Николай Томов.

Занапред то ще употребява целия втори етаж от постройката на ул. „ Филип Македонски “ 1 наоколо до Цар-Симеоновата градина. В шестте стаи ще бъдат ситуирани ателиетата за практическите занимания за разработване на сценичен, кино и тв фон, бутафория и художествено осветяване. Досега всички те бяха в главната постройка на учебното заведение, което от дълго време е отесняло за възпитаниците си.



Освен боядисване и дребни ремонти в пространствата, ще бъде належащо да се направи и хигиеничен възел на етажа.

В новите ателиета гимназистите ще могат да работят по-спокойно и да оставят там материалите, вместо да ги носят за всяко занимание, сподели шефът.

На мястото на предходните ателиета в главната постройка работилницата за фон ще се трансформира в компютърен кабинет. Ще има опция и за още едно ателие по изобразяване.

Локацията на новите пространства е доста комфортна, тъй като е покрай учебното заведение, а съседството с парка и детска площадка ще даде опция за взаимни начинания и работилници с деца, сподели още Николай Томов.



Директорът чака новите ателиета да проработят през втория образователен период.

В знак на признателност за поддръжката той връчи на кмета плакет на учебното заведение и азбучник от изложбата във връзка 45-годишнината на школото. Дванайсетокласниците Ани и Красимир пък подариха на Здравко Димитров маска и кукла марионетка, направени от ученици на Националната гимназия по театрални и екранни изкуства.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР