Около 5 хил. души ще пострадат, ако спре работа русенският

...
Около 5 хил. души ще пострадат, ако спре работа русенският
Коментари Харесай

5000 души ще са засегнати, ако „Дунарит” спре работа

Около 5 хиляди души ще пострадат, в случай че спре работа русенският оръжеен цех „ Дунарит ” – служащите и техните семейство. Това разгласи в предаването „ Тази заран ” министърът на стопанската система Емил Караниколов, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Преди дни Караниколов разгласи, че страната ще направи опит да придобие главен дял от завода, с цел да го избави. Проблемът на сдружението е, че няма законни притежатели, поради което ще му бъде лишен лицензът.

Собствениците са подали оставки, само че са обвинявания и не може да бъдат освободени, посочи министърът. Той сподели, че не знае защо са упрекнати. Напомни, че проблемите на завода са свързани с банкрута на КТБ.

Дружеството е с годишна облага от 24 милиона лв., само че има изискуеми заеми за 67 млн. лева, които страната е изкупила, с цел да резервира работните места, сподели още Караниколов.
По думите му то е от стратегическо значение като част от военнопромишления комплекс. В този бизнес няма вакуум, в случай че един ден не работи, конкуренцията ще влезе на пазара, добави Караниколов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР