Около 5.8 млн. лв. е преразходът на предварително одобрения бюджет

...
Около 5.8 млн. лв. е преразходът на предварително одобрения бюджет
Коментари Харесай

Преразходът на парите за европредседателството се оказа 6 млн. лв.

Около 5.8 млн. лева е преразходът на авансово утвърждения бюджет на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, излиза наяве от известие на министерството на Лиляна Павлова.

В тригодишната бюджетна прогноза за задачата бяха заложени общо 150 млн. лева, които трябваше да се разпределят на части. След гласуваните в сряда от държавното управление 49 млн. лева общият разход набъбва на близо 156 млн. лева, обясниха от министерството.

В утвърдените в сряда 49 млн. лева влизат 34 млн. лева по Постановление №67 от 2017 година, което включва подробна разбивка на разноските на събитието. Например 10 млн. лева за 2018 година ще отидат за реконструкцията на зала " Света София " на Народното събрание на пл. " Княз Александър I ", която за двете години (2017 година и 2018 г.) ще глътне общо 20 млн. лева Сравнително по-голям разход – 3 млн. лева, ще бъде обезщетен за обезпечаването на преводите на срещите. За изхранването на делегациите са заложени 1.66 млн. лева Външното измерение на информационната и културната стратегия на председателството ще коства 2 млн. лева Културната стратегия е на стойност 3.5 млн. лева

Другото огромно перо от утвърдените в сряда средства – 10 млн. лева, е за командировка и прехрана на краткотрайно командированите чиновници в състава на непрекъснатото посланичество в Брюксел.

Министерството на Лиляна Павлова показа и разбивка на преразхода от 5.8 млн. лева, които ще отидат за разнообразни министерства и ведомства за осъществяване на събитията им.

От тази сума външно министерство ще получи 1.9 млн. лева, Министерство на вътрешните работи – 1.26 млн. лева, Министерство на правораздаването – 0.99 млн. лева, Министерство на финансите – 0.12 млн. лева, Министерство на енергетиката – 0.2 млн. лева, Министерство на младежта и спорта – 0.1 млн. лева, министерството на европредседателството – 0.64 млн. лева, Държавна организация „ Електронно ръководство “ - 0.08 млн. лева, Комисия за отбрана на персоналните данни – 0.1 млн. лева, Сметна палата – 0.14 млн. лева и омбудсман – 0.05 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР