Около 47 българи на ден започват да пушат, а други

...
Около 47 българи на ден започват да пушат, а други
Коментари Харесай

Организации настояват за пълна забрана на рекламите на тютюневи изделия

Около 47 българи дневно стартират да пушат, а други 10 души, които са пушачи или са заобиколени от такива, умират. Данните бяха показани от " Коалиция за живот без тютюнев пушек " след извършената през вчерашния ден интернационална полемика за използване на политиките законтрол на тютюна в България и Европейския съюз.

От неправителствената организация упорстват за законодателни промени, с които да се въведепълна възбрана за рекламирането на тютюневи произведения както в медиите, по този начин и посредством външна реклама.

Тя цитира данни от национално изследване, съгласно което 75% от популацията в България не желае да има реклама на тютюневи произведения. Отрицателен отговор са дали и 53% от пушачите у нас.

Предложенията за промени са написани и показани на министерствата на опазването на здравето и на стопанската система, само че към момента се търси кой да ги внесе в Народното събрание, стана ясно от думите на доктор Гергана Гешанова, ръководител на управителния съвет на обединението.

От Световната здравна организация приканват страните да забранят рекламата, с цел да се понижи броят на пушачите. Това е потвърдено ефикасен метод да се понижи потреблението приблизително със 7%.траната ни е на второ място в Европа по брой на младежите на 15-годишна възраст, които пушат най-малко един път седмично. 30% от девойките и 21% от момчетата у нас пушат с такава периодичност, демонстрират още данни на Световната здравна организация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР