Около 4000 души участват в трите дистанции на Софийския маратон

...
Около 4000 души участват в трите дистанции на Софийския маратон
Коментари Харесай

НА ЖИВО по БНТ 3: Софийски маратон 2022

Около 4000 души вземат участие в трите дистанции на Софийския маратон през днешния ден, 9 октомври. Организаторите означават нечуван интерес към маратона. Най-много са искащите да вземат участие на дистанцията от 10 км.

В деня на маратона са затворени улиците, по които ще премине надпреварата. Те ще бъдат недостъпни за коли в интервала от 7:30 до 15:30 часа в неделя.

Спортният шеф на надпреварата Даниел Дуков осведоми за маршрута и рестриктивните мерки.

" Стартът на маратона е пред Българска народна банка. Състезателите ще продължат в посока бул. " Мария Луиза " и ще стигнат до улица " Козлодуй ". След това ще извърнат посоката и ще се върнат назад към центъра през улиците " Алабин " и " Раковска " и ще минат около Народното събрание и Софийския университет, където ще завият наляво към Паметника на Васил Левски. След това ще продължат по бул. " Дондуков " до бул. " Владимир Заимов " и до изхода на София при квартал " Враждебна ". След това обръщат посоката и се връщат назад към центъра. Затварянето на улиците стартира поетапно - от 7 часа в централната градска част. До 9 часа ще бъде затворена и изходната част на София по бул. " Владимир Вазов " и " Ботевградско шосе ". По " Ботевградско шосе " ще бъдат отворени две платна за влизане и излизане в и от София. Състезанието ще продължи до 15:15 часа. Контролното време е 5:15 часа, тъй че в 15:30 цялото придвижване ще бъде възобновено ".

Първи тъкмо в 9.30 часа потеглиха „ класическите “ маратонци на 42,195 километра. В 9.45 часа е стартът на полумаратона на 21 километра, а в 10.00 часа потеглят бегачите на 10 километра. В 10.15 часа е всеобщият старт на 2,2 километра. Контролното време на маратона е 5 часа и 30 минути.



Всеки участник ще получи лимитирана тениска с марката на маратона, както и раница, а сполучливо приключилите главните дистанции ще бъдат отличени с елегантен незабравим орден като спомен от присъединяване в събитието. Тази година той е с изображението на църквата „ Света София “.

Маратонът на София може да наблюдавате НА ЖИВО от 9.20 ч. по Българска национална телевизия 3!









Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР