Около 4000 души, които активно се занимават с лов, ще

...
Около 4000 души, които активно се занимават с лов, ще
Коментари Харесай

Обучават 4000 ловци за борба с Африканската чума по свинете

Около 4000 души, които интензивно се занимават с лов, ще бъдат подготвени за битка с Африканската чума по свинете в 16-те районни дирекции по горите у нас. Акцията се организира за пета поредна година от Изпълнителна организация по горите /ИАГ/ и Българска организация по сигурност на храните /БАБХ/.

Обученията ще се извършат във времето до откриването на груповия лов на дива свиня през тази година. Ловците, които към този момент са минали през курса, ще предават знанията на останалите членове от ловните дружинки. Идеята е всички да бъдат осведомени в детайли със признаците на болестта , реакцията и дейностите, които би трябвало да се подхващат при разкриване на мъртвец на дива свиня , с ограниченията за битка с заболяването и за биосигурност по време на ловните излети, по какъв начин да се извърши първичната обработка на отстрелян дивеч, взимането и изпращане на проби от отстреляните диви прасета за лабораторно проучване и диагностика.

Обученията са в осъществяване на Европейската тактика за справяне със болестта Африканска чума по свинете и одобрения План за попречване разпространяването на болестта в България за интервала 2021 – 2023 година Те започнаха от 2019 година, като до края на предходната са подготвени общо 16 645 ловци .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР