Около 400 регистрирани случаи на коклюш има у нас, което

...
Около 400 регистрирани случаи на коклюш има у нас, което
Коментари Харесай

Здравният министър: И ваксинирани боледуват от коклюш, пикът ще е в края на май

Около 400 регистрирани случаи на коклюш има у нас, което към момента е надалеч от пика на болестта. Очакваме да го достигнем  до края на май, съобщи служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева по Българска национална телевизия.

По думите й няма потребност да се всява непотребна суматоха и напрежение измежду обществото по отношение на разпространяването на коклюш. Тя изясни, че поради пандемията от Ковид са настъпили пропуски в имунизацията против коклюш. 

От коклюш боледуват и ваксинирани, просто го прекарват по-леко, изясни доктор Галя Кондева. Тя съобщи, че не се чакат съществени затруднения при възрастните от болестта, като цената за имунизациите в аптечните мрежи ще бъде 30 лева

Всички експерти са на мнение, че новата ваксина основава по-кратък отговор от организма. Но пък при нея има по-малко странични резултати, сподели още Кондева. 

" Най-много болни има в София. В 11 области към момента няма регистрирани случаи и по тази причина не може да се разгласи зараза. Възможно е празниците, които идват, леко да лимитират разпространяването в учебни заведения и детски градини. В учебните заведения ще се карантинират единствено класове с болен възпитаник. 14 дни е карантината ", разяснява още служебният здравен министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР