Около 40% от младежите (между 15 и 29 години) в

...
Около 40% от младежите (между 15 и 29 години) в
Коментари Харесай

УЖАС: 40% от младите българи са заклети пушачи

Около 40% от младежите (между 15 и 29 години) в България пушат обичайни цигари на процедура всеки ден, в това число 14% от младежите под 18-годишна възраст са пушачи. Това показва социологическо проучване на " Галъп интернешънъл болкан " по поръчка на Министерството на младежта и спорта, извършено през октомври. Интервюирани са 1008 младежи по метода " лице в лице ".

Социологическата организация отбелязва, че вероятно има и опити за прикриване и умишлено отказване на някои от младежите, че пушат. Делът на пушачите измежду 18 - 24-годишните приближава половината.

Алтернативите на обичайните цигари, наподобява, не са съумели да ги изместят в потреблението измежду младежите в България. Електронни цигари с течност или с нагряване на тютюна са по-слабо известни. Въпреки това сходни " по-здравословни " други възможности се използват от време на време от към и над 1/10 от българските младежи. По-високи са тези дялове измежду най-ниските възрастови категории.

Употребата на марихуана също не е необикновена за младежите в България. Около една десета споделят, че имат познати на своята възраст, които използват марихуана всекидневно, към една пета пък споделят, че имат другари, за които постоянната (не по-малко от един път седмично, въпреки и не всеки ден) приложимост е нещо всекидневно.

Вземането на тежки опиати по-скоро се премълчава от младежите. Отговорите са единствено индиректни. По няколко % признават, че познават употребяващи, в това число постоянно, хероин, кокаин и т. н.

Слабите алкохолни питиета (като бира и вино) съгласно заявените отговори са обект на ежедневна консумация за 7.3% от запитаните младежи. Над една четвърт употребяват леки алкохолни питиета по-рядко, само че не по-малко от един път седмично. Употребата на слаб алкохол е много по-разпространена измежду младите мъже. След навършване на пълноправие ежедневната приложимост при младите пък доближава до към една трета от запитаните.

Употребата на мощни алкохолни питиета също не е непозната в всекидневието на българските младежи. Двама от всеки петима са декларирали, че познават свои връстници, които всекидневно използват съсредоточен алкохол.

Нашумелите напоследък в България божествен газ и хелий също към този момент са добре познати измежду младежите.

Ежедневната приложимост обаче не е толкоз публикувана - 4.1% от запитаните млади споделят, че познават свои връстници, които всеки ден използват божествен газ и 1.1% - хелий.

Социологическото изследване е засегнало и други тематики, като половината от запитаните младежи са декларирали, че познават свои връстници, които най-малко година нито учат, нито работят, нито по някакъв различен метод работят за повишение на своята подготовка.

Над една втора от запитаните, които имат измежду връстниците си хора, които не поставят старания за своето развиване, обучение или за лични приходи, са обобщили, че повода е в действителност тип мързел или безнаказаност.

Изтъква се, че 23% от познаващите такива младежи споделят, че в действителност казусът е в прекомерната родителска грижа.

Запитани непосредствено дали познават такива младежи, които най-малко година не се развиват, само че пък имат добър живот, тъй като родители или близки ги устоят, 39.3% са дали позитивен отговор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР