Около 360 са извършените проверки от Комисията за защита на

...
Около 360 са извършените проверки от Комисията за защита на
Коментари Харесай

Търговци крият старата цена, за да не се види истинското намаление

Около 360 са осъществените инспекции от Комисията за отбрана на потребителите около " Черния петък ". Основните нарушавания са свързани с метода, по който се афишира цената. Това сподели пред " Нова телевизия " ръководителят на КЗП Стоил Алипиев.
" Съобщението за понижение е маркетингов прийом, който търговците употребяват. Този прийом обаче не е организиран законово по какъв метод би трябвало да се ползва, като известието за понижение следва да се направи от най-ниско прилаганата цена един месец обратно от неговото оповестяване ", обясни той.
Алипиев сподели, че главното нарушаване на " Черния петък " е обвързвано с необявяване на остарялата цена, с цел да може потребителят да види какво е действителното понижение. Другото нарушаване е необявяването на период, за който работи известието за понижението.
Председателят на КЗП разгласи че има наложени санкции. " Промоциите обаче не са единствено в нехранителния бранш. От началото на годината установихме нелоялни търговски практики, свързани с питателните промоции ", разяснява Алипиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР