Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за

...
Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за
Коментари Харесай

Само 90 руснаци, избягали от мобилизация, са получили убежище в Германия

Около 3500 руснаци на наборна възраст са подали молби за леговище в Германия след началото на нахлуването в Украйна, само че съгласно немското вътрешно министерство до момента са утвърдени единствено 90 от молбите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германската федерална работа за миграцията и бежанците е взела до момента решение по повече от 1500 от молбите от Русия, заяви през вчерашния ден министерството в отговор на парламентарен въпрос на депутатката Клара Бунгер от опозиционната крайнолява партия " Левите ".

Според Бунгер в множеството случаи - към 1100 молби - друга страна - членка на Европейски Съюз, е способена за молбата за леговище според по този начин наречения Дъблински правилник за миграцията на блока. Правилата плануват, че търсещите леговище би трябвало да подадат молбите си в първата страна от Европейски Съюз, в която са регистрирани, с дребни изключения. Лицата, търсещи леговище, които все пак се пробват да подадат молби другаде в Европейски Съюз, постоянно в по-богати северни страни като Германия, могат да бъдат върнати назад според разпоредбите от Дъблин.

В отговора си на парламентарния въпрос немското министерство на вътрешните работи написа: " Настоящата процедура за взимане на решения планува следното: Дезертьорите могат да продължат да получават интернационална протекция на постоянна основа. Освен това лицата, които ще бъдат призовани в армията и откажат да служат, ще получат интернационална протекция, при изискване че са изпълнени изискванията за това. "

След приемането на отговора Бунгер насочи рецензии против лявоцентристкото съдружно държавно управление на Германия. В съпоставяне със стотиците хиляди руснаци, " които бягат, тъй като не желаят да вземат участие във войната в Украйна, почнала в прорез с интернационалното право ", даването на протекция на 90 души е " гротескно дребен брой ", съобщи тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР