Около 35 предупреждения за наводнения са издадени във Великобритания след

...
Около 35 предупреждения за наводнения са издадени във Великобритания след
Коментари Харесай

Опасност от наводнения във Великобритания заради обилни валежи

Около 35 предизвестия за наводнения са издадени във Англия след проливните дъждовете в някои елементи от страната, заяви ДПАу представена от Българска телеграфна агенция.

В събота сутринта имаше 27 предизвестия за наводнения в Англия и 8 на територията на Уелс, когато вълна от проливни дъждове мина през Острова. На територията на Шотландия бяха издадени 6 предизвестия.

Това се случва, откакто през миналата нощ Националната метеорологична работа на Англия издаде предизвестия за жълт код за порои в Уелс и Югозападна Англия, в които се предвижда, че на доста места за шест до девет часа се чака да паднат сред 20 и 30 мм. дъжд, апо високите места се чака да паднат към 50-60 мм.

В някой елементи на Уелс са паднали сред 42 и 44 мм. дъжд, а в Югозападна Англия преваляванията са достигнали 27,2 мм., посочи метеорологът от Националната метеорологична работа Алекс Бъркил. " Това беше много обхватна дъждовна вълна, която постепенно мина през Обединеното кралство. Интензивността на преваляванията не беше толкоз огромна, колкото продължителността им ", добави той.

Силният вятър и проливните дъждове провокираха нарушавания по пътищата в Корнуол и Девън, а полицията да прикани водачите да бъдат деликатни, заяви локален вестник.

Регионите от Западна Шотландия до Югозападна Англия могат да бъдат наранени от " по-краткотрайни, само че по-интензивни " превалявания, като за няколко часа там може да паднат към 20 мм. дъжд, съобщи Бъркил.

Силни дъждове се чакат и през останалата част от уикенда в разнообразни региони на страната, а температурите може на следващия ден да паднат от 14 на към 10 градуса по Целзий.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР