Около 335 снегорина са налични в базите на територията на

...
Около 335 снегорина са налични в базите на територията на
Коментари Харесай

335 снегорина са в готовност да почистват улиците в София

Около 335 снегорина са налични в базите на територията на Столичната община, както и 35000 тона солиза обработка на пътищата. Това сподели кметът на СофияЙорданка Фандъкова, която ревизира готовността за зимно разчистване. 7 компании дават отговор за почистването на Столичната община, в това число и на Природен парк Витоша.

Според прогнозата е допустимо още в понеделник там, както и вероятно в по-високите елементи регион „ Витоша “ да се наложи обработка на пътищата, добави тя.

В база в регион " Витоша " кметът ревизира техниката, която се изисква за зимно разчистване, и наличните соли, с които се правят обработки на улици и булеварди, част от републиканската пътна мрежа, общински пътища. Фандъкова сподели, че в края на октомври са тествани базите на всичките седем компании, ангажирани със зимното разчистване на цялата Столична община, в това число всички общински пътища и пътищата в естествен парк " Витоша ".

Проверката през днешния ден откри, че техниката, която се изисква, е налична, има нужните количества соли за обработка, уточни столичният кмет. Най-големият приоритет за зимното разчистване са трасетата на градския превоз и огромните вътрешноквартални улици. Прогнозата за времето демонстрира, че е допустимо още в понеделник по високите елементи на естествен парк " Витоша ", както и в по-високите елементи на регион " Витоша ", да има потребност от обработки, сподели Фандъкова.

По думите ѝ задачата на Столичния инспекторат е да следи доста деликатно прогнозата за времето и да подхваща превантивни ограничения. Контрол и наказания е задачата на моите сътрудници от Столичния инспекторат, задачата на компаниите е да основат организация и да се оправят със зимното разчистване, акцентира Йорданка Фандъкова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР