Около 32 000 хора с увреждания и възрастни, които са

...
Около 32 000 хора с увреждания и възрастни, които са
Коментари Харесай

Около 32 000 хора с увреждания и възрастни ще получат грижи в домашна среда

Около 32 000 хора с увреждания и възрастни, които са подвластни от грижа, ще получат интегрирани услуги съгласно самостоятелните им потребности по мярката " Грижа в дома “, оповестяват от Министерство на труда и обществената политика

Процедурата се финансира по Програма " Развитие на човешките запаси “ (2021-2027 г.) към Министерството на труда и обществената политика и към този момент е отворена за кандидатстване от Управляващия орган на програмата. Проектни оферти могат да подават общините, като е възможно кандидатстване в партньорство с други общини. Бюджетът на процедурата е 175 млн. лева Основната цел на мярката " Грижа в дома “ е обезпечаването на поддръжка в домашна среда за хората с увреждания и възрастните, които са подвластни от грижа.

Чрез интервенция " Грижа в дома “ ще бъдат разширени опциите за даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Услугите ще се дават на нуждаещите се за интервал от 12 месеца и ще включват доставка на хранителни артикули и артикули от първа нужда, профилактика на здравето и обществено значими болести и подпомагане, даване на психическа поддръжка. По мярката ще бъде обезпечен и превозът на личния състав от и до домовете на хората в потребност, както и образования и супервизия на чиновниците.

Дейностите по интервенцията ще се осъществят до 2025 година Крайният период за подаване на планови оферти от общините е 31 януари 2023 година Условията и документите за кандидатстване са оповестени в уеб страницата на ПРЧР и на ИСУН.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР