Около 31 милиона са потребителите на криптовалути в Европа, според

...
Около 31 милиона са потребителите на криптовалути в Европа, според
Коментари Харесай

Криптоинвеститорите гледат към Глобалния юг, Европа все още изостава

Около 31 милиона са потребителите на криптовалути в Европа, съгласно оценки на компанията за разплащания TripleA.

Може ли обаче да се наблюдава кои страни са водещи в във връзка с всеобщото приемане на криптовалути?

, платформа за блокчейн данни, основана в Ню Йорк, създава показател, който дава отговор на този въпрос, написа Euronews. Той наблюдава къде множеството хора са склонни да влагат по-голям дял от финансовите си активи в криптовалута.

Първите три места в Европа се намират в източната част на континента. Начело е Украйна, следвана от Турция и Русия.

След това фокусът се реалокира на запад. Обединеното кралство е на четвърто място, а Испания заема петата позиция.

Въпреки това, когато преглеждаме света като цяло, Европа остава на назад във времето. Така нареченият " Глобален юг " е блестящата криптозвезда.

Индия е водеща в всеобщото приемане на криптовалути, като получава оптимален резултат в показателя. Следват Нигерия и Виетнам.

В международен аспект Съединени американски щати и Украйна са на четвърто и пето място. Последната е единствената европейска страна в първите пет и 10 места в света.

Според Chainalysis Централна и Южна Азия е районът, в който приемането на криптовалути е най-голямо. Всъщност шест от страните в Топ 10 са там.

Въпреки че криптовалутите се възвръщат след разтърсванията от края на 2022 година, приемането им към момента е надалеч от най-високите си стойности, добавя Chainalysis.

В страните с по-нисък междинен приход се следи доста по-силно завръщане, в сравнение с на всички места другаде.

Това е извънредно обещаваща опция за крипто, съгласно Chainalysis. Тъй като страните с невисок междинен приход постоянно имат нововъзникващи, динамични стопански системи, промишлености и население, те могат да бъдат идващите основни настоящи лица в световната игра на сили.

В резултат на това и на дейните консуматори, криптовалутите ще бъдат забележителна част от това бъдеще, предвижда Chainalysis.

В това отношение, може да се каже, че Ел Салвадор към този момент е крачка напред.

През септември 2021 година той стана първата страна, която трансформира биткойните в законно платежно средство, като задължи всички предприятия в страната да одобряват криптовалутата, напомня Euronews.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР