Около 3000 души са избягали от лагера Дженин на окупирания

...
Около 3000 души са избягали от лагера Дженин на окупирания
Коментари Харесай

Палестинец се вряза с колата си в пешеходци в Тел Авив. Хиляди напуснаха Западния бряг

Около 3000 души са избягали от лагера Дженин на окупирания Западен бряг - в търсене на сигурност откакто Израел предприе военната си интервенция.

Тя стартира със стотици бойци, удари с дронове, последваха и престрелки. От израелската войска оповестиха, че задачата им е „ терористична инфраструктура “.
През последните месеци Дженин се трансформира в леговище за тероризма - ние слагаме завършек на това.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Израелските сили са арестували 120 обвинени. Заявиха и, че и че са разкрили подземна шахта, която е била употребена за предпазване на взривни устройства. Настояват, че цивилните не са измежду техните цели. Много палестинци отвръщат, че историята помни други образци.

Междувременно от „ Ислямски джихад “ и Хамас обявиха, че част от починалите при интервенцията са техни бойци.

Стотици последователи на Хамас се събраха в северната част на линията Газа в символ на взаимност с палестинците в бежанския лагер Дженин.
Продължаването на тази експанзия и тази ционистка грубост значи, че съпротивата е отворени благоприятни условия и сюжети, а ционисткият зложелател ще заплати цената за своята нелепост, с Божията помощ. Сигурността на Дженин и сигурността на Тел Авив зависят от сигурността на Дженин.
Мошеер Ал-Масри, Хамас

7 души бяха ранени откакто кола се вряза в пешеходци на оживена комерсиална улица. От израелската полиция дефинираха случая като тероризъм. Добавиха, че водачът е 20-годишен палестинец. Той е бил убит от граждански откакто е излязъл от колата си и се е опитал да нарани с нож хората към себе си. От Хамас оповестиха, че “героичната офанзива ” идва в отговор на израелската интервенция на окупирания Западен бряг.

Международни благотворителни медицински организации приканиха за безконтролен достъп до нуждаещите се от здравна помощ по време на военната интервенцията.

От " Лекари без граници " оповестяват, че всички пътища, водещи към бежанския лагер в Дженин, са блокирани от израелските сили.

Това е най-мащабната военна интервенция на Израел от 20 години. Напомня на тактиката на израелските военни по време на втората интифада и идва в миг на възходящ вътрешен напън за корав отговор на неотдавнашните набези против израелски заселници.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР