Около 300 души ще се включат в третото издание на

...
Около 300 души ще се включат в третото издание на
Коментари Харесай

Най- добрите атлети на България са тази неделя в Кюстендил

Около 300 души ще се включат в третото издание на Маратон и Полумаратон Кюстендил, обявиха на конференция през днешния ден кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, лекоатлетката Цветелина Кирилова и Антон Бонев от Българската федерация по лека атлетика.В града ще бъдат излъчени Балкански и Национален първенец в дисциплината. Най- положителните спортисти на България ще се включат в бягането тази неделя в Кюстендил, оповестиха уредниците от Българска федерация лека атлетика.Специално, с цел да наградят спечелилите в Кюстендил ще са двама шампиони- Лъчезар Вълков и Пламена Миткова.

Най- положителните спортисти на България ще се включат в бягането тази неделя в Кюстендил, оповестиха уредниците от Българска федерация лека атлетика.

„ Много съм прочувствена, че отново в Кюстендил щ есе организира маратон и полумаратон и най- към този момент всеобщото мероприятие 2 км. отдалеченост, в която могат да вземат участие всички и да изживеят тази страст.За изгодите за здравето не е нужно да приказваме.Изключително сме признателни на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който е единственият кмет в България, който е толкоз радушен и бързо реагира на начинания свързани със спорта и леката атлетика ”, съобщи лекоатлетката Цветелина Кирилова.

Когато си измежду най- положителните, няма по какъв начин да не чувстваш задоволство и наслаждение, сподели на конференция кметът Петър Паунов, който ще се включи в бягането на 2 км.

„ Комплиментите са ориентирани напълно към вас и уповавам се ние като община да немерим сили и да бъдем правилни ваши сътрудници.Към всички наши съграждани и посетители, заповядайте и младейте с мероприятията на БФ по лека атлетика, с цел да бъдете същински щастливи ”, сподели кметът на Кюстендил.

„ В рамките на подготовката за тези 3 маратона може да кажа, че се вижда по какъв начин града се разраства.В началото, когато дойдохме през 2019 година да разгледаме за първи път трасето.То стартира то центъра, минава през 6 села- Слокощица, Граница, Багренци,Гирчевци,Жабокрът, Ябълково и още веднъж се връща в града.В рамките на тези 3 години се вижда по какъв начин се развива града, изключително централната улица.Тази година приключи ремонта на арката, където ще награждаваме спечелилите, новият спектакъл, който е изключително хубав, изключително вечер и виждаме по какъв начин града придобива европейски тип.За спортистите е също добре да бягат в Кюстендил, тъй като е един от най- чистите градове в България ”, съобщи Антон Бонев от федерацията по лека атлетика.

Освен маратона в Кюстендил се организира и лагер за деца, над 200 деца са в града и 20 деца от Република Македония, които ще се състезават в събота от 16.00 часа.

В програмата на надпреварата тази неделя има всеобщ старт за деца, родители и фенове на 2 км в центъра на града, както и полумаратон и класическата отдалеченост на маратона 42.195 км.

Наградният фонд за другите категории маратона и полумаратона е 20000 лева

Състезанието е отворено за всички фенове, които желаят да се включат на полумаратон и маратон, а бягането на 2 км не изисква предварителна регистрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР