Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да

...
Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да
Коментари Харесай

Алибегов потвърди казаното пред Actualno.com: Засега няма да отваряме

Около 30% от заведенията са банкрутирали и изобщо няма да отворят, а с всеки минал месец този % се усилва. Това сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.
Асоциацията дружно със Сдружението на заведенията в България желаеха оставката на здравния министър Костадин Ангелов, тъй като по думите им „ води война “ с тях.
 Ричард Алибегов: Очевидно е, че здравният министър има ползи в хотелиерския отрасъл, желаеме оставката му Ричард Алибегов: Очевидно е, че здравният министър има ползи в хотелиерския отрасъл, желаеме оставката му
Протестът ни на 27 януари остава. Ние сме дискриминирани от здравните управляващи. Те показват заведенията за хранене в хотелите като безвредно място,...
„ За нас е недопустимо здравните управляващи да разделят сектора по този метод и да споделят - в ресторанта на хотела може да се храните безвредно, а в този против хотела има заплаха да се болестите с ковид “, съобщи Алибегов пред bTV.
На този стадий заведенията се отхвърлят от концепцията за всеобщо протестно отваряне. По думите на Ричард Алибегов, защото здравният министър „ се е заял с тях “, в случай че създадат това и броят на инфектираните се усили, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.
Припомняме, че той оповести тази информация, като съобщи, че е явно, че в хотелиерския отрасъл и желаят оставката му.
„ На митинга имаме стопански претенции – да бъдат изплатени компенсациите на чиновниците и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всевъзможни партии и политици. Вчера обсъдихме по какъв начин ще протече митингът със Столична дирекция на вътрешните работи, тъй че се надяваме да бъдем чути “, съобщи Алибегов.
 Две асоциации на заведения желаят оставката на министър Ангелов Две асоциации на заведения желаят оставката на министър Ангелов
Сваляме доверието си към Вас като човек! Сваляме доверието си към Вас и като доктор, тъй като сме уверени, че нито един от нас не желае да...
Той сподели още, че бизнесът към момента не е почнал да взима помощ. Тя се чака да тръгне едвам тази седмица.
„ Директни помощи за бизнеса не са получени, с изключение на тези по мярката „ 80/20 “ за претовареност на личния състав. Вече осми месец чакаме изплащането да стартира. Ситуацията е доста зле и сме на ръба. Затова считам, че на митинга ще се съберат доста хора “, добави Ричард Алибегов.
„ Наясно сме, че даже да ни пуснат на 50% потенциал, повече от 25% претовареност няма да имаме. Но е добре да завъртим лека-полека колелото. Февруари по принцип е доста тежък месец и можеше да се употребява за акомодация “, на мнение е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР