Около 30% от общините са в дистанционна форма на обучение.

...
Около 30% от общините са в дистанционна форма на обучение.
Коментари Харесай

Мария Гайдарова, зам.-министър на образованието: Ще върнем децата в клас, когато обезопасим средата за тях

" Около 30% от общините са в отдалечена форма на образование. Там има ротация. Според последната заповед на министъра, тези решения се вземат на равнище община. Следим информацията всекидневно, тъй че за всяко учебно заведение знаем точните данни. Към момента е ясно, че малко над 2% от учителите са карантинирани в народен проект. Ние подходихме по различен метод. " - каза Мария Гайдарова, зам.-министър на образованието, в утринния блок на БТВ. 

" Имаме предпочитание да отговорим на упованията от 1 до 4 клас децата да се върнат в учебно заведение. Но би трябвало да осигурим безвредна среда, тъй че това да не усили % заболели. Предлагаме добър европейски опит, той е обществен, да има тестване на учениците и зелен документ на учителите. 

Към момента обстановката е такава, че децата да бъдат у дома. Когато разработим логистиката, след привършване на публичната поръчка, ще имаме подготвеност да действаме. Не мога да кажа период. В момента група работи, имаме обществени сътрудници, специалисти. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР