Около 30 на сто от хората с направени антигенни тестове

...
Коментари Харесай

Фандъкова: Зелен билет ще има при по-ниски стойности на фини прахови частици |

Около 30 на 100 от хората с направени антигенни проби в коронавирус центровете на столичните ДКЦ-та са с позитивни проби. 

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв.  7 екипа правят инспекции за носенето на маски в градския превоз и множеството хора са виновни. В последните 1-2 седмици съвсем няма формирани актове за нарушаване в рейсовете, тролеите, трамваите, единици нарушават разпоредбите, сподели кметът.

Според изследване на Столична община, към 80 на 100 от жителите на София утвърждават подхванатите ограничения. 

За мръсния въздух в града Фандъкова изясни, че най-големият проблем е горенето на въглища и дърва за отопление през зимата. Около 55 хиляди семейства употребяват печки, стана ясно от думите й.

С промени в логаритъма за оповестяване на зелен билет за градския превоз той ще влиза в действие при по-ниски стойности на фини прахови частици от досегашните 200 микрограма. Предложението е това да става при 150 микрограма. 

Както всеки човек и аз имам близки и другари, които към този момент са заболели, или са преболедували ковид. Това се случва на всички места, по тази причина е доста е значимо да съблюдаваме ограниченията – маските и дистанцията са най-лесните, само че и най-ефективните от тях, акцентира Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР