Около 30 милиона домакинства ще инсталират умни системи за дома

...
Около 30 милиона домакинства ще инсталират умни системи за дома
Коментари Харесай

„Умният дом” се завръща след пика на пандемията


Около 30 милиона семейства ще конфигурират умни системи за дома през тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните разноски за системи за интелигентни домове ще се възстановят през 2021 година, защото потребителите не престават построяването на инсталациите, отсрочени по време на разгара на пандемията Covid-19, предвидиха анализатори.

Според нов отчет на, разноските в бранша ще се усилят с 44% на годишна база до 123 милиарда $, откакто не доближиха границата от 100 милиарда $ през 2020 година За 2019 година разноските в сектора възлизаха на към 103 милиарда $.
още по тематиката
Очаква към 30 милиона семейства да конфигурират разнообразни интелигентни системи за дома през тази година. Северна Америка ще генерира 40% от разноските, Азиатско-Тихоокеанския район – 29%, а Западна Европа – към 18%.

Най-търсени ще са интелигентните системи за сигурност, изключително в Съединени американски щати и Западна Европа. Клиентите ще влагат в умни камери за домашно, интелигентни крушки и електрически устройства.

В кратковременен проект се чака разноските за „ интелигентен дом ” да набъбнат до 173 милиарда $ през 2025 година, като близо 20 % от всички семейства в международен мащаб ще употребяват най-малко един артикул за образован дом.

Видимо пазарът се възвръща от въздействието на „ ” и икономическия спад от пандемията, счита Бил Аблонди, шеф на Strategy Analytics по направлението „ тактики за интелигентен дом ”. Според него, потребителите в този момент „ търсят способи да подобрят домовете си ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР