Около 30 милиона деца по света не могат да се

...
Около 30 милиона деца по света не могат да се
Коментари Харесай

30 милиона деца по света не могат да се върнат в домовете си заради конфликти, кризи и стихийни бедствия

Около 30 милиона деца по света не могат да се върнат в домовете си поради спорове, рецесии и стихийни бедствия. Това заяви в четвъртък някогашният министър председател на Англия Гордън Браун, в този момент работещ за Организация на обединените нации.
Браун е специфичен дипломат на международната организация по въпросите на образованието. Както уточни пред публицисти, множеството малолетни, за които става дума са в Сирия, Ирак, Йемен, Афганистан, Южен Судан, Уганда, Сомалия, Централноафриканската република. При това " 10 милиона от децата са били принудени да изоставен не просто домовете си, а и родните си страни.
Според Браун общо в света " 75 милиона деца живеят в условия на изключителни обстановки и се нуждаят от филантропична помощ ". Както установи специфичният дипломат на Организация на обединените нации малолетните в такова състояние попадат в риск. Те, с огромна възможност, стават жертви на употреба, попадат в иго, по-често са принуждавани да встъпват в брак с възрастни, да работят тежък труд или да вземат участие в бойни дейности, осведоми БГНЕС.
Браун отбелязва нуждата да се притеглят спомагателни средства във фонда " Образованието не може да чака ", който се занимава с планове по образование на деца, оказали се в мъчно състояние поради спорове или рецесии. Според специфичния дипломат на Организация на обединените нации във фонда са събрани до този миг към 150 милиона $, само че тези средства не са задоволително, с цел да се осъществят всички сложени цели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР