Около 30 хиляди души в Европа са потенциално част от

...
Около 30 хиляди души в Европа са потенциално част от
Коментари Харесай

Шефът на Европол: В Европа има около 30 000 потенциални терористи

Около 30 хиляди души в Европа са евентуално част от терористични общности, съобщи в изявление за bTV шефът на Европол Роб Уейнрайт. По думите му България и всички страни в Европа са застрашени от тероризма.

„ Нещата не са толкоз ясни. Тези хора са въодушевени, само че не са подчинени на „ Ислямска страна ” (ДАЕШ), посочи Уейнрайт. 

Основните закани през днешния ден против Европа са доста сложни – има детонация от терористичната активност през последните години, има киберзаплахи и доста групи, които наподобяват мафии в доста страни, разяснява шефът на Европол.

Той разяснява атентата в Сарафово преди години: „ Това беше един от най-важните случаи в историята на тероризма, в който Европол оказа подпомагане. Българските управляващи ни дадоха цялостен достъп, успяхме да реализираме доста в следствието ”.

Днес в София ще се състои срещата на взаимната група за парламентарен надзор над Европол. Заради това още веднъж ще има ограничавания на придвижването към НДК. Забранява се влизането и паркирането на коли по ул. " Доспат " - сред бул. " Витоша " и ул. " Баба Неделя " ; по ул. " Баба Неделя и по ул. " Д-р Христо Стамболски ".

Съпредседател на срещата е ръководителят на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов. Групата ще разиска киберсигурността, битката с тероризма и предварителната защита на проведената престъпност, заяви Българска национална телевизия.

Съвместната група е единствената по рода си форма са реализиране на парламентарен надзор над активността на Европейската полицейска работа, като в нея членуват представители на Европейския парламент и националните парламенти на 28-те страни-членки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР