Около 30 души се събраха на протест пред сградата на

...
Около 30 души се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Протест пред Столичната община срещу увеличаване на данъците

Около 30 души се събраха на митинг пред постройката на Столичната община против повдигането на локалните налози. Днес Столичният общински съвет взема решение дали да усили налозите за покупко-продажбите с парцели, както и за старите и мощни коли.

Вносителят на плана е кметът Йорданка Фандъкова, като главните й претекстове бяха свързани с възстановяване на чистотата на въздуха в София. За колите с най-ниска мощ и със стандарти Евро 5 и 6 смяна в налога няма да има.

Най-голямо ще е нарастването за колите с категория Евро 1 и 2, както и за тези без категория, които ще заплащат до 40 лв. от горната страна. С половин % се възнамерява да бъде повишен данъкът и върху покупко-продажбите с парцели и коли, който от 2,5 би трябвало да стане 3%.

Според Фандъкова това щяло да донесе 20 млн. лв. доходи на общината, които да се влагат в поправки в кварталите. Според критиците на нарастването обаче то няма да накара никой да " слезе " от автомобила си, а чистотата на въздуха в София няма да се усъвършенства. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР