Около 30-35% са били фиктивните членове в Зелено движение, каза

...
Около 30-35% са били фиктивните членове в Зелено движение, каза
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Около 30-35% от членовете в Зелено движение са фиктивни

Около 30-35% са били фиктивните членове в " Зелено придвижване ", сподели пред БНР Борислав Сандов, основател и някогашен съпредседател на партията. Той прикани управлението на партията да бъде заменено.

Думите му са във връзка изтеклия отчет на анкетна комисия, съгласно който партията е била " завладяна " от фиктивни членове, посредством които се е повлияло на вътрешните ѝ избори с гласоподаване с пълномощни. При вземането на основни решения е имало и следен избор от страна на локални структури и организации.

Сандов добави, че подозрения за операции е имало още през декември, когато трябваше да се организира отчетно-изборно заседание.

" Касирахме изборите тогава и създадохме тази анкетна комисия, проработи някаква имунна система ", добави той.

Бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите в кабинета " Петков " съобщи, че главният основател на следения избор е бил Никола Йорданов. По думите му доста от процесите в партията са персонална вендета против него и други политици, заемали постове в изпълнителната власт, и тя е почнала поради това, че не са разрешили да се назначават " калинки ". По думите му Никола Йорданов е желал да стане чиновник в Министерство на околната среда и водите.

" Но има и други. Има организации, които са се пробвали по един или различен метод да желаят от мен и позицийка в кариерно развиване и, надали не, публични поръчки, което не мога да позволи и не съм допускал. " Борислав Сандов е сигурен, че има седем " пробити " локални организации. Той даде образец със структурите в Разград и Сандански, както с и тази в Симеоновград, която се е състояла от един човек, двамата му сина и двама негови служащи.

Сандов изрази подозрение, че има риск обстановката в " Зелено придвижване " да докара до турбуленция в ръководещото болшинство.

Днес ще се организира съвещание на Националния съвет на партията, по време на което ще се разисква дали локални организации да бъдат закрити. Ще се разисква и изключването на членове.

" В взаимозависимост от развиването на обстановката след съвещанието на Националния ни съвет тази вечер, ще оповестя по-просторно своето мнение в идващите дни. Убеден съм, че мълчанието и вземането на решения " на мрачно " са част от казуса, а откритото говорене и изтъкване на проблемите са единственият път към намиране на решения ", написа по-късно във Facebook Борислав Сандов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР