Около 3,08 лева плащаме за социални помощи месечно. Това е

...
Около 3,08 лева плащаме за социални помощи месечно. Това е
Коментари Харесай

Под 1% са злоупотребите със социални помощи, уверяват синдикалисти

Около 3,08 лв. плащаме за обществени помощи месечно . Това е пресметнала икономистът на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова. През последните години делът на средствата за обществено подкрепяне от данъчни доходи понижава стабилно.

Според Григорова размерите на помощите и критериите за достъп до тях са унизителни.

Делът на записаните злоупотреби със обществени помощи е незабележим - сред 0,04% - 1,18% . Затова и не може да се приказва за специалност незает.
Въпреки това ¾ от запитаните в анкета декларират, че има хора, които получават обществени помощи без да заслужават това . 74,6% считат, че се злоупотребява посредством подправени документи или корумпирани чиновници. Според запитаните главно ромите злоупотребяват със обществени помощи.

Освен това анкетата демонстрира, че хората не познават обществената система. 79% не вършат разлика сред обществени помощи и осигурителни заплащания, 48% не я познават, а 29% считат, че я познават добре или доста добре обществената система.

Издадените инвалидни пенсии не са доказателство за злоупотреби. 500 000 са хората, които получават инвалидна пенсия , сподели Григорова. У нас инвалидите са на половина от междинното за международния мащаб, по думите й. Тя е изумена по какъв начин " едни доста хитри хора " съумяват да излъжат всички държавни институции, за мизерна обществена помощ. Тези наслагвания обаче въздействат на публичното мнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР