Около 2800 безработни лица ще започнат работа през 2024 г.

...
Около 2800 безработни лица ще започнат работа през 2024 г.
Коментари Харесай

Хиляди безработни с шанс за нова работа: Какво предлага държавата?

Около 2800 безработни лица ще стартират работа през 2024 година по районните стратегии за претовареност, които се финансират от Министерството на труда и обществената политика /МТСП/, оповестиха от ведомството.

Програмите са създадени въз основа на оферти на регионалните и общинските администрации и са одобрени от министъра на труда и обществената политика. Тази година плануваните за тях средства в бюджета за дейна политика на пазара на труда са в размер на над 13,5 млн. лева Със средствата МТСП ще субсидира основаните по тях работни места за интервал до 5 месеца .

По районните стратегии за претовареност ще се осъществят общественополезни действия за поддържане и запазване на общинската и държавната благосъстоятелност – учебни заведения, детски градини, пътища, монументи на културата, както и за поддръжка и разчистване на паркове и междублокови пространства. Ще се извършват и екологични действия като събиране и транспортиране на боклуци, озеленяване и други.

Законът за поощряване на заетостта планува реализирането на една Регионална стратегия за всяка административна област на България . Целта им е да се понижи безработицата на локално равнище и да се преодолеят разликите в търсенето и предлагането на работна мощ в обособените райони.

Регионалните стратегии са част от Националния проект за поощряване на заетостта. В него е планувано през 2024 година общо към 10 000 души за бъдат устроени на работа , а над 9000 – включени в образования . За осъществяването на включените в него стратегии и ограничения е обезпечен бюджет от 88 млн. лева, което е с 15 млн. лева повече по отношение на 2023 година

Колко е дълъг животът на панелните блокове и по какъв начин може да се удължи?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР