Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя

...
Около 28% от потребителите в световен мащаб избират в коя
Коментари Харесай

Близо 30% от туристите избират страната заради храната и напитките

Около 28% от потребителите в международен мащаб избират в коя страна да почиват и съгласно известността на локалните храни и питиета.

За поколенията, родени след 1980 година, този фактор е от по-голямо значение, в сравнение с измежду по-възрастните. Това е изводът от изследване на интернационалната компания за събиране и разбор на данни GlobalData, осъществено през третото тримесечие на тази година, написа agro.bg.

Глобализацията, усилването на културните и икономическите връзки сред Изтока и Запада, както и взривът на туризма в международен мащаб трансформират интереса към храната и националните кухни във все по-мощен тласък при избора на дестинация за пътешестване.

Телевизионните стратегии, отдадени на кулинарията, както и на готвенето, съчетано с пътувания, също въздействат върху възходящата пристрастеност към гастрономията. С това се трансформират и упованията на хората за това каква би трябвало да е тяхната отмора, разясняват създателите на проучването. Според тях посредством храната задграничните туристи опознават по-добре и културата и традициите на страната, която посещават.

Други нови трендове в туризма, свързани с храната, са възходът на стрийтфуда и градските пазари, уроците по готварство и гастрономическите турове.

Хит в последно време е домашната кухня и готвенето и храненето с локални поданици. Съществува даже мобилно приложение EatWith, което предлага на потребителите да се свържат с гостоприемни локални хора, които да посетят в домовете им за обяд или вечеря в над 150 глада по света.

Представителите на туристическия бизнес, които се надяват да привлекат по-младите генерации, би трябвало да се възползват от възхода на кулинарния туризъм като съчетаят гастрономията с други действия като уелнес, просвета и мода, считат специалистите от GlobalData.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР