Около 250 имигранти са били спасени в късния следобед вчера

...
Около 250 имигранти са били спасени в късния следобед вчера
Коментари Харесай

250 имигранти са спасени във водите край Канарските острови

Около 250 имигранти са били избавени в късния следобяд през вчерашния ден във водите покрай Канарските острови. Сред тях е имало доста малолетни, а едно дете е закарано в тежко положение в болничното заведение в Тенерифе.

В първата лодка, която е засечена денем е имало 35 души. Те са видяни от търговски транспортен съд на повече от 100 километра от Ел Йеро. Около среднощ е пристигнала втора лодка с 57 мигранти. По-късно ферибот е подал сигнал, че на юг от Тенерифе е засякъл друга лодка с 59 души, от които 33 дами, 19 мъже и 7 деца. Едното от тях по-късно е превозено в болница в Тенерифе в тежко здравословно положение.

След 22 часа са открити още три лодки: две в Гран Канария и една във Фуертевентура. Втората е била надуваема и е била релативно покрай пристанището Гран Тарахал. В нея са открити 34 души. Те са обяснили на службите за незабавна помощ, че са плавали в морето в продължение на 21 часа.

Към среднощ избавителните екипи са мобилизирани поради други две лодки на юг от Гран Канария. В първата е имало 18 млади мъже от Магреб, а във втората по данни на фотографа, снимал избавителната акция е имало към 50 души, в това число няколко дами и деца.

Това е следващото настъпление на мигранти от Африка в Испания, при което за спасението им са мобилизирани всички гранични лодки, хеликоптери на Военно-въздушните сили и елементи на Националната армия и Бърза помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР