Около 24 часа остават до крайния срок, който бе поставен

...
Около 24 часа остават до крайния срок, който бе поставен
Коментари Харесай

Кога изтича крайният срок изгонените руски дипломати да напуснат България

Около 24 часа остават до крайния период, който бе подложен на изгонените съветски дипломати, да изоставен България. В сряда министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че 70 чиновници на съветската задача би трябвало да изоставен страната.

Причината е информация, че работят за непознати служби.

Това докара до напрежение сред София и Москва, а съветският дипломат у нас даде ултиматум решението да бъде анулирано. В противоположен случай, тя ще предложи на Владимир Путин задачата у нас да бъде закрита.

Това дейно би прекъснало дипломатическите връзки сред двете страни. Срокът за ултиматума изтече в петък. Все още обаче няма решение от страна на Москва.

В неделя изгонените съветски дипломати би трябвало да изоставен страната ни, дружно с членовете на фамилиите си. Това са общо към 200 души, оповестява

Министърът на защитата в оставка Драгомир Заков съобщи по-рано, че държанието на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова е неприемливо за посланик.

„ Не е това методът да се води дипломация. Сигурен съм, че съветската дипломатическа работа има много професионални дипломати, които биха представлявали много по-успешно съветската страна у нас”, сподели Заков.

Според него дипломацията сред София и Москва няма да бъде прекъсната.

„ Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на съветското управление да затвори задачата у нас. Моят опит и мнение, е че сходно деяние е във щета на страната, която затваря посолството. Не имам вяра съветската страна да вземе сходно решение. Дори това да стане, единствено по себе си не значи разкъсване на дипломатическите отношения”, разясни военният министър в оставка, представен от
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР