Около 207 хиляди души участваха в протести в Колумбия, а

...
Около 207 хиляди души участваха в протести в Колумбия, а
Коментари Харесай

И в Колумбия има сериозни протести

Около 207 хиляди души участваха в митинги в Колумбия, а вълненията обгърнаха редица огромни градове в страната, като президентът на страната и държавното управление приканиха жителите да не трансформират митингите в подиуми на принуждение, съобщи БГНЕС.
" Като цяло демонстрациите бяха мирни и в тях участваха към 207 хиляди души ", сподели министърът на вътрешните работи Гутиерес пред кореспонденти.
Изявлението на министъра опонира на информация от разнообразни райони на страната и на шефа на националната полиция Оскар Атеортуа, който заяви за задържани извършители и ранени полицейски чиновници. " Двадесет и двама души бяха арестувани за нарушение на публичния ред... 28 служители на реда бяха ранени ", сподели Атеортуа, говорейки след Гутиерес.
Според последни известия в медиите, демонстрациите не престават в столицата и други градове.
В Богота протестиращите нападнаха Народното събрание, центърът е окупиран от бронирани машини и водни оръдия, само че протестиращите не се разпръскват.
Първоначално митингите бяха замислени като демонстрации на студенти и преподаватели, само че политическата съпротива разгласи желанието си да организира обща стачка на този ден. Гражданите стачкуват против бездействието на управляващите в битката против престъпността и икономическата политика на държавното управление, прецизира РИА Новости.
Властите в Колумбия преди този момент показаха опасения, че митингите могат да продължат съгласно сюжета, прочут от прилежащи страни - Венецуела, Чили и Боливия, където протестите взеха човешки жертви и нанесоха съществени стопански вреди. В навечерието на митингите миграционната работа затвори сухопътните и речните граници, а държавното управление разгласи незабавни ограничения, които включват възбрана за носене на оръжие, ограничение на продажбата и потреблението на алкохол и опция за въвеждане на полицейски час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР