Около 2000 души са евакуирани от домовете си, след разрастване

...
Около 2000 души са евакуирани от домовете си, след разрастване
Коментари Харесай

Масови евакуации в Калифорния заради нов голям пожар

Около 2000 души са евакуирани от домовете си, след разгръщане на вилнеещия в окръг Сонома пожар, заяви BBC съгласно БГНЕС.
До момента пожарът е обхванал 10 000 декара земя в окръг Сонома и към момента не е овладян, оповестява държавната работа за пожарна отбрана на Съединени американски щати. Огънят се поддържа от мощни ветрове и се движи на юг, съобщи представител на пожарната в Калифорния. Той се движи на към 120 км. северно от Сан Франциско. Поривите напразно до 70 км / ч са засегнали огромна част от щата.
Повече от 900 поданици на град Гейзервил, окръг Сонома, получиха заповед да се изтеглят от чиновници на пожарната. Много от тях обявиха, че нямат доста време да съберат движимостите си. Предупреждение за евакуация е издадено и в близкия град Хелдсбург.
От Министерство на външните работи оповестяват, че досега няма публични данни за потърпевши български жители. " Умоляваме българските жители, които живеят в региона на пожара, да извършват напътствията на локалните управляващи за наложителна и целесъобразна евакуация. Поради високите температури и мощните ветрове се чакат още горски пожари ", предизвестява българското външно министерство.
Калифорния към момента се възвръща от пожари през предходната година, при които починаха към 100 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР