Около 200 представители на строителния бранш в Пловдив се събраха

...
Около 200 представители на строителния бранш в Пловдив се събраха
Коментари Харесай

Искаме оставката на областния управител, спира развитието на Пловдив СНИМКИ

Около 200 представители на строителния отрасъл в Пловдив се събраха пред Областна администрация с искане за оставка на регионалния шеф Йордан Иванов. Те разпънаха и плакати с надписи „ Оставете ни да работим “, „ Не закривайте работни места “, „ Оставка национални предатели “.

Проблем се отключи, откакто Иванов върна 12 ПУП-а, признати на последната сесия на Общински съвет. Областният шеф направи това с претекстовете, че те са гласувани в несъгласие със закона, само че строителният отрасъл го упрекна в непросветеност. Според тях той има користни планове, с които желае да се изкачи по стълбата на властта за сметка на богатството на Пловдив, заяви.

„ Той ясно съобщи, че носи отговорност само пред началниците си, което значи, че не носи отговорност пред бизнеса на Пловдив. Ние не желаеме подобен регионален управител”, изясни предприемачът Илиян Филипов, притежател на една от най-големите строителни и транспортни компании в България ПИМК.

„ Групата на „ Да, България” споделиха, че желаят ПУП-овете да се стопират тотално до излизане на новия Общ устройствен план. И обявиха, че това ще е за 4-5 месеца. Аз имам по 5 млн. лева разноски за заплати и осигуровки на месец. Кой ще ми ги заплати, като спра да работя? За тях времето не е от голяма важност, само че за бизнеса всеки ден е значим. Не може регионалният шеф да дава тълкувания на закон, поради предложение на „ Да, България”. Целта е да се търси политическо израстване на партията и надлежно да кажат: Ние спряхме презастрояването в града”, съобщи предприемачът.

Той изясни, че сега за всеки имот, на който се строи, са длъжни да вършат Подробен устройствен план по новия Общ организационен проект. Ако желаят да разделят имот или да сплотяват терени, отново би трябвало да вършат Подробен устройствен план. Това е условие не е единствено за частния бизнес, а и за цялата общинска инфраструктура. По този метод в се стопира строителство на детски градини и ясли. Нормално ли е това нещо, попита Филипов.

Той бе безапелационен, че митингът не е политически. И даде образец, че е протестирал и при ръководството на ГЕРБ. По времето, когато Бойко Борисов бе министър-председател, е държал по една седмица турската граница затворена. „ Ивайло Московски 10 пъти идва да ни убеждава да освободим „ Кулата”, когато беше фермерското неодобрение. Това отново ли е политическо?”, попита Филипов.

Преди минути пред Областна администрация дойде и районният министър Гроздан Караджов, който влезе на среща с Йордан Иванов. Министърът предложения на срещата и Илиян Филипов.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР