Около 200 мигранти на ден пристигат в Берлин и подават

...
Около 200 мигранти на ден пристигат в Берлин и подават
Коментари Харесай

Берлин е безпомощен на фона на миграционната криза

" Около 200 мигранти дневно идват в Берлин и подават молби за леговище. Това е два пъти повече, в сравнение с през септември. Всички места за заслон са заети, по тази причина се отдават цели хотели чартърен, а някогашните летища " Тегел " и " Темпелхоф " се трансформират в спешни центрове ", заяви немският таблоид " Билд ". Кметът на Берлин прави оценка разноските, свързани с бежанците, на 1 милиарда евро годишно.


Според берлинския сенат мястото в нает хотел коства приблизително 57 евро на човек дневно.

На 27 октомври, 600 млади мъже дойдоха в хангар № 1 на бившето летище " Темпелхоф ". Повечето от тях са от Сирия, Ирак, Афганистан, Молдова и Турция.

Кметът на Берлин Кай Вегнер даде обещание през септември тази година, че " всеки, който идва в този град, би трябвало да има покрив над главата си ". Това не е допустимо, когато всеки ден идват по 200 души ".

Хората, принудени да останат на бившето летище " Темпелхоф ", би трябвало да живеят в контейнери с повърхност 12 кв. м, като разделят пространството с още трима души.

Краят на Берлин?

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс през септември съобщи, че казусът с миграцията " ще унищожи Ню Йорк ", и го съпостави с актуалната обстановка в Берлин.

Въпреки че висши берлински политици признават казуса с пренаселеността на града, Германска социалдемократическа партия се опълчва на затварянето на границити, заявявайки, че бежанците не би трябвало да бъдат отблъсквани.

Освен това Сенатът на Берлин към момента е член на алианса " Градове на безвредно леговище ", който се застъпва за по-мек метод към имиграцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР