Около 200 лева ще са ни необходими, ако искаме да

...
Около 200 лева ще са ни необходими, ако искаме да
Коментари Харесай

Харчим 2 стотака за ден в аквапарк на морето

Около 200 лв. ще са ни нужни, в случай че желаеме да отидем с децата в аквапарк на морето, открила инспекция на „ Монитор “.
В Несебър цената за вход за възрастен е 42 лева, което значи, че с цел да влязат двамата родители с децата си, ще би трябвало да дадат 84 лева За малчуганите пък ще би трябвало да дадем 21 лева, в случай че височината им е от 91 см до 1,30 м. Ако обаче са по-високи, ще бъдат таксувани като възрастни. От безвъзмезден вход могат да се възползват единствено бебетата и децата не по-високи от 90 см.
Така излиза, че с цел да заведат двете си отрочета на водни пързалки, родителите ще би трябвало да се бръкнат с цели 126 лв. единствено с цел да прекрачат прага на увеселителния парк.
Ако пък желаеме да сложим скъпите си движимости в сейф, ще би трябвало да доплатим 7 лева и настрана още 5 лева за депозит, който се връща при освобождение. Шкафчетата също се таксуват - 5 лева е едното, като още веднъж ще би трябвало да внесем и депозит от още 5 лева, който ще ни бъде възобновен на излизане от парка. По този метод за един сейф и две шкафчета ще би трябвало да се бръкнем с 27 лева
Допълнително ще ни костват и фотосите, които професионален фотограф ще ни направи, до момента в който се спускаме по пързалките. Всички напитки и храна също ще би трябвало да плащаме настрана.
Важно е да се означи обаче, че в самия аквапарк нямаме право да плащаме в брой. На входа всички гости получават гривни, с които могат да се разплащат вътре на питейните заведения и спомагателните атракциони, като няма ограничаване за сумата, която ще заредим.
Разбира се, компанията предлага и отстъпки, в случай че закупим билетите си онлайн. Цената за възрастен е 39,90 лв., само че в тази сума е включен и превоз за Слънчев бряг, Елени, Свети Влас, Несебър и Равда. Входните билети в аквапарка в Слънчев бряг е с 2-3 лв. по-евтини. Там входът за възрастни е 38 лв., а за малчугани – 19 лв..
Близо десетачка обаче можем да спестим, в случай че закупим билета от уеб страниците за групово извършване на покупки. Така вместо 38 лв. за водни занимания в Равадиново, то ще дадем 29,80 лв..
От Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) обявиха, че аквапарковете наложително би трябвало да имат информация за цените на услугите и предупредителни табели за възможни ограничавания във връзка с възраст и килограми на лицата, които могат да ги употребяват.
„ За всеки атракцион поотделно би трябвало да има информация за възрастовите граници под или над които не може да бъда употребен. Задължително е оповестяването на цената, както и на продължителността на потреблението на оборудването против тази цена. Ако има спомагателни услуги, те също би трябвало да бъдат маркирани на осведомителните табели”, изясняват специалистите. Освен това потребителите би трябвало да бъдат авансово осведомени и за това какво се заплаща, в случай че оставят детето си в детски ъгъл с аниматори да вземем за пример.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР