Около 200 деца от цяла България чакат за прием в

...
Около 200 деца от цяла България чакат за прием в
Коментари Харесай

Събират средства за ремонт на УНГ клиниката в ИСУЛ

Около 200 деца от цяла България чакат за банкет в Клиниката по уши, нос и гърло на ИСУЛ. Тя е единствена в Западна България и разполага единствено с 11 кревати. Заради огромния брой пациенти, болничното заведение е предоставила спомагателни пространства на детската клиника. Те обаче се нуждаят от главен ремонт и обзавеждане, а болничното заведение може да обезпечи единствено част от средствата.

Синът на Габриела е едно от признатите деца за проучване на слуха в единствената профилирана детска клиника в София. Но всички кревати са заети и е настанен в едно от спомагателните пространства, които болничното заведение предоставила на отделението.

" Няма тоалетна в стаята, до тоалетната би трябвало да се върви с детето. Кошче за отпадък няма. Баня няма. Няма и топла вода също. Така че с мокри кърпи, колкото можем ", споделя Габриела.

За разлика от спомагателните пространства, стаите в детската клиника имат личен хигиеничен възел. Старшата сестра намерила художник, който непринудено нарисувал стените. Осигурила и дарителски средства за детски ъгъл, чаршафи и багра за ободряване на стаите. А в боядисването взели участие санитарките и другари на щерка ѝ.

" Правя го, с цел да се усещат децата удобно. Аз съм майка и желая децата да са щастливи, а не да са травмирани, че влизат в болница ", сподели Рени Наполенова, старша сестра на детска УНГ клиника УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ".

Тя се надява, че ще се намерят средства и за главен ремонт на трите стаи, които към момента не са част от детското УНГ поделение.

" Става въпрос за дечица и не считам, че тези условия са подобаващи за тях. Това е нашето бъдеще. Това са нашите деца и ние би трябвало да сме по-отговорни към тях ", добави Наполеонова.

" Директорът на болничното заведение оказва помощ колкото може. Само че това изисква средства настрана ", разгласи доцент Цоло Цолов, шеф на детска УНГ клиника УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ".

Благотворителната акция на " Светия синод " във връзка деня на детето, тази година набира средства за ремонт на детското поделение по уши, нос и гърло в ИСУЛ.

" Колкото по-бързо се съберат известна сума пари - да можем да създадем пода, да създадем стаите, да може тези хора, които тук един ден да излязат с усмивка, а не некъпани от време на време ", добави Цолов.

В клиниката всяка година се лекуват към 600 деца от цялата страна. Отскоро тя разполага с нов повсеместен стол за прегледи, закупен с дарителки средства. Кампанията на " Светия синод " в поддръжка на клиниката ще продължи през цялото лято.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР