Около 200 членове на в Благоевград са в готовност да

...
Около 200 членове на в Благоевград са в готовност да
Коментари Харесай

Около 200 членове на БСП в Благоевград са в готовност да напуснат партията след промяна на ръководството на общинско ниво

Около 200 членове на в Благоевград са в подготвеност да изоставен партията след смяна на управлението на общинско равнище, оповестиха социалисти на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Благоевград.

В нея участваха досегашният водач на партията на общинско равнище Любен Милев, Емил Костадинов, доктор Владимир Пандев, Йордан Симонски и други.

" На 20 януари на съвещание на Националния съвет на е взето решение да се направи цялостен цикъл от избори в Благоевград. На 1 февруари локалната организация е осведомена с решението, а на 6 февруари бяха заменени ключалките на служебните пространства ", сподели Любен Милев. Предстои до края на март да се организира отчетно – изборно заседание и да се изберат нови органи на Общинския съвет на в Благоевград.

На конференцията благоевградските социалисти показаха мнение, че се води дейна отрицателна акция срещу организацията на партията в Благоевград. Според тях повода е несъгласието им с политиките на управлението на на национално равнище.

Любен Милев уточни, че на последните два парламентарни избора и на локалните избори общинското управление не е получило компетенции да съставлява партията, „ а бяха дадени на хора, които са скъсали от дълго време с организационния живот на партията в Благоевград и биха били послушни маши в ръцете на Националния съвет “.

Според тях промяната на управлението на партията на общинско равнище не е стимулирано, а реакцията им е за да се запази лявата концепция в страната. „ Винаги е имало ляво мислене и ще го има, само че напоследък хората бяха отвратени от политиките на национално равнище “, сподели още Любен Милев.

Той уточни, че е изпратено писмо - обръщение до националното управление на с подписите на повече от 200 дейни социалисти, в което се показва противоречие с провеждането на цялостен цикъл на доклад и избори.

Според Емил Костадинов единственият „ заслужен излаз “ при актуалната обстановка в партията е да се инициира разформироване на сегашния Национален съвет на и да се свика нов конгрес.

По думите на Любен Милев са нужни подписите на една трета от законните социалисти, с цел да се организира конгрес, на който да се гласоподава избора на ръководител на партията.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР