Около 200 безработни младежи до 29 години със средно и

...
Около 200 безработни младежи до 29 години със средно и
Коментари Харесай

Безработни младежи до 29 години могат да започнат работа в културни институти

Около 200 безработни младежи до 29 години със приблизително и висше обучение в областта на изкуството ще могат да стартират работа в институти от региона на културата по Закона за протекция и развиване на културата.

Това планува Националната стратегия за обезпечаване на претовареност на младежи в региона на културата, оповестяват от Регионалната работа по заетостта във Варна.

Програмата е част от Националния проект за деяние по заетостта през 2022 година Бюджетът ѝ е 1,2 млн. лева Със средствата Министерството на труда и обществената политика ще субсидира заетостта на младежите за интервал от 6 месеца на цялостен работен ден, като се дават на работодателите средства за погашение на техните хонорари и осигурителни вноски.

Основната цел на програмата е да  обезпечи благоприятни условия за придобиване на трудов стаж по специалността на младежите, приключили приблизително обучение с добита подготовка по специалност от професионални посоки „ Изящни изкуства “, „ Музикални и театрални изкуства “, „ Дизайн “ и „ Приложни изкуства и занаяти “. Чрез нея работа ще могат да стартират и младежи със компетентност от област на висшето обучение „ Изкуства “ или професионално направление „ Теория на изкуствата “, „ Изобразително изкуство “, „ Музикално и танцово изкуство “ или „ Театрално и кино изкуство “.

Чрез осъществяването на програмата ще се обезпечи преход от безработица към претовареност за младежи, приключили специалности в областта на изкуството. Паралелно с това ще се подкрепи процесът на предпазване и развиване на културните полезности и ще се даде опция безработни младежи да придобият професионален опит.

Подробна информация за опциите, реда и изискванията за кандидатстване по програмата може да се получи на място в Дирекции “Бюро по труда ” в страната, както и на следния линк: 

Дирекция “Регионална работа по заетостта ” – Варна
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР