Около 200 алпийски ледника са изчезнали от края на 19

...
Около 200 алпийски ледника са изчезнали от края на 19
Коментари Харесай

200 алпийски ледника са изчезнали от края на 19 век, твърдят италиански еколози

Около 200 алпийски ледника са изчезнали от края на 19 век, сигнализира италианската екологична организация Legambiente, съобщи организация ANSA.

 „ Онова, което е останало от тях, са единствено скали и парчета и скали “, настояват природозащитниците при представянето на третото издание на своя Керван на ледниците – мониторинг на алпийските глетчери, част от програмата ClimateChange в партньорство с Италианския глациологичен комитет. Целта на програмата е да откри " трагичната регресия на ледниците заради климатичната рецесия ".

Алпийските ледници в Италия трагично понижават. На 3 юли сриването на Мармолада в Доломитите, в резултат на топенето, аргументи гибелта на 11 души. Температурите в Алпите се усилват двойно повече от междинните световни темпове, показват от Legambiente. Еколозите предизвестяват, че атмосферата над 3500 метра е в " цялостно неравновесие ". Безпрецедентната термална нула е достигната на 5184 м в швейцарските Алпи в края на юли, дават образец от групата.

Тази зима бе извънредно мека и суха в италианските Алпи. В доста региони не е валяло повече от 100 дни. Снежното покритие непрестанно понижава през последните 10 години и доста снегомери демонстрираха нула при започване на май, означават еколози. Според тях загубата на глетчери и други климатични феномени, породени от индивида, непрестанно се утежняват през последните няколко години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР