Около 20 работници в химически завод в чешкия град Дечин

...
Около 20 работници в химически завод в чешкия град Дечин
Коментари Харесай

Около 20 са пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Около 20 служащи в химически цех в чешкия град Дечин пострадаха, двама от тях - тежко, при приключване на фенол от камион цистерна, съобщи Българска телеграфна агенция.
"Има към 20 потърпевши, двама от които са в тежко и даже сериозно положение ", сподели за Агенция Франс Прес представител на службата.
Инцидентът станал към 7,30 часа в завода "Хемитекс ", в който работят към 90 души. Веднага след приключването производството е било спряно.
Някои от хората са потърпевши, откакто вдишали фенол, а при други отровният химикал, прочут още като карболова киселина, е провокирал кожни изгаряния, изясни представителят.
Пострадалите са откарани в няколко лечебни заведения в региона.
Изтичането е станало след разкъсване на маркуч, с който е бил изпомпван фенолът, посочи кметството на Дечин - град с 50 000 поданици в Северозападна Чехия, покрай немската граница.
Районът директно до постройката на завода не е обиден, тъй че не е належащо да се вкарват ограничения за сигурност, добави общината.
Фенолът се употребява при производството на съединения, употребявани при разработване на смоли, лепила, разтворители и експлозиви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР