Около 20% от заразените с коронавирус се нуждаят от медицинска

...
Около 20% от заразените с коронавирус се нуждаят от медицинска
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за бумът на заразени с COVID-19: Не се налагат нови мерки, а спазване на сегашните

Около 20% от инфектираните с ковид се нуждаят от здравна помощ. 5% имат потребност от хоспитализация. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент.

"Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени на ден. Все още имаме огромен запас, само че това не значи, че няма да има области без сериозни миг. Такава да вземем за пример е Бургас ", разкри доцент Кунчев.

"Всички ограничения се разискват - обикновено е, всички европейски разискват, Но както се сподели, нови крайни ограничения няма да има. Защо да има нови ограничения, откакто могат да се съблюдават обикновените - да не се събираме, да носим маски на закрито. Не се постановат нови ограничения, а съблюдаване на сегашните ", безапелационен бе той.

"След 10-ия ден, инфектираните не са рискови на 99%.Това се случва когато човек е инфектиран, само че няма признаци, сочат изследванията ", разкри основният държавен здравен контрольор.

Силната отмалялост, температура, кашлица, затруднено дишане, зной, загуба на аромат и усет, са признаците на COVID-19, напомни доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

Все още електронно направление няма. Но, в случай че персоналният доктор реши по телефона, може да ви извика за направление за PCR тест в ненатоварено време или непосредствен да го одобри, съобщи основният държавен здравен контрольор.

Доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил разяснява, че нови тестванията ще демонстрират за 20 минути дали човек има ковид или някой от видовете грип.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР