Около 20% от хората попадат по-често от останалите под набезите

...
Около 20% от хората попадат по-често от останалите под набезите
Коментари Харесай

Кого предпочитат да нападат комарите?

Около 20% от хората попадат по-често от останалите под набезите на комарите. Причината е, че са пили бира, установи изследване, представено от американското сп. „ Смитсониън ”.

Дори една бутилка бира прави консумиралия я субект по-привлекателен за кръвосмучещите инсекти. Според учени това евентуално се дължи на увеличението на количеството етанол, което феновете на пенливото наслаждение отделят посредством потта. Причината може да се корени и във обстоятелството, че телесната температура на пиещите се покачва. В последна сметка евентуално става въпрос за комплекс от аргументи.

Оказва се, че дребните вампири налитат два пъти по-често на хора с кръвна група „ 0 ”, в сравнение с тези с група „ А ”, заяви БГНЕС. Също по този начин кръвопийците са почитатели на въглеродния диоксид – надушват газа от към 50 метра и незабавно се насочват към плячката си. Което значи, че хора с по-едри тела и по-бърз метаболизъм са желан обект за офанзива.

Комарите гледат като на донори и на бременните дами и кърмачките, защото ароматът на млечна киселина ги притегля неудържимо. Дамите в такова състояние са два пъти по-често нападани от останалите представителки на нежния пол.

Комарите са сезонни паразити, като при съвсем всички типове женските пият кръв, която е нужна за развиването на яйцата им. Мъжките са по-големи от женските и се хранят единствено с растителни сокове и пъстър прашец. Техни естествени врагове са водните кончета, които се хранят с тях.

Комарите могат да придвижват вирусите на редица рискови заразни болести като малария, западнонилска тресчица, денге, жълта тресчица и доста други. Смята се, че комарите са " виновници " за болестта на над 700 млн. души годишно в Африка, Южна Америка, Централна Америка и райони от Азия. Най-малко 2 милиона души умират годишно от тези заболявания.

Източник: Мениджър Нюз

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР