Около 20 % от хората няма да могат да обслужват

...
Около 20 % от хората няма да могат да обслужват
Коментари Харесай

20% от хората няма да обслужат кредитите си

Около 20 % от хората няма да могат да обслужват заемите си, откакто изтече мораториумът върху тях.

Това разгласи по време на форума " Шумът на парите " Райна Миткова - ръководител на Асоциацията на колекторските къщи. Заради рецесията с ковид доста хора са задържали разноски, които не са от първа нужда. В същото време им се е наложило да преустроят домовете си, с цел да се пригодят към новата обстановка с работа у дома, оповестява БНР.

С облекчаването на ограниченията и напредването на имунизацията против Covid-19 доста хора ще изискат да се върнат към високите разходи за занимания, само че е добре да бъдем деликатни с персоналните си финанси, предизвести Райна Миткова от Асоциацията на колекторите

. С поетапното отпадане на мораториума върху кредитните отговорности за всеки от нас ще се повишат разноските ни, предизвести Миткова. " Трябва като кредитори да сме деликатни и да проявим малко повече еластичност към хората, които са изпаднали трайно в усложнения ", сподели още тя.

Голяма част от хората са пробвали да спестят разноски в най-тежките месеци на пандемията. " Бяха арестувани разноски както за здраве, най-много във формата на предварителна защита, по този начин и за образование. Това пък са и перата, които огромна част от интервюираните споделят, че ще наваксат към този момент - живот и здраве, когато обстановката се усъвършенства ", разясни Миткова. В същото време спестяванията се обезценяват поради инфлацията и негативните лихви, добави специалистът по финансови пазари Антон Панайотов.

" Мисля, че преди месец една от огромните банки в България разгласи минус 1,5% за средства над 200 000. Най-добрият ход е да се обърнем към вложения в активи, само че доста деликатно и след съвет със експерт. Ако поемем по-голям риск, ще създадем по-голяма възвращаемост. То по този начин върви животът ", уточни Панайотов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР