Около 20% от анкетираните руснаци биха искали техните деца или

...
Около 20% от анкетираните руснаци биха искали техните деца или
Коментари Харесай

Около 20% от руснаците искат децата им да са разузнавачи

Около 20% от интервюираните руснаци биха желали техните деца или внуци в бъдеще да изберат специалността на шпионин. Това демонстрират оповестени резултати на изследване на Всерусийския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), представени от ТАСС.

Денят на военния шпионин, открит с декрет на президента на Русия от 31 май 2006 година, се отбелязва в съветските Въоръжени сили на 5 ноември.

Резултатът от допитването демонстрира, че руснаците високо правят оценка специалността на разузнавача. Уважението, с което се употребяват в обществото представителите на тази специалност, е 4,32 бала от 5 вероятни. Доходите и равнището на заплатата е 4,10 бала, влиятелността - 4,02 бала.

Най-известният филм за разузнавачите се оказва лентата " Седемнадесет мига от пролетта ", съгласно 43% от интервюираните.

Участвалите в изследването си спомниха кино лентата " Щит и меч " (5%), тетралогията за Михаил Тулве (3%), филмите за сътрудник 007 (2%), " ТАСС е упълномощена да съобщи... " (1%) и други. Около 30% от участниците не са могли да си спомнят нито един филм за разузнавачи.

Сред най-известните разузнавачи руснаците дефинираха Рихард Зорге (15%), Максим Исаев (Щирлиц) (8%) и Николай Кузнецов (5%).

Президентът на Русия Владимир Путин е на четвърто място. Него са определили 4% от респондентите.

Анкетираните си спомниха Анна Чапман (1%) и Сергей Скрипал (1%). Около 69% от руснаците не са могли да си спомнят нито един шпионин.

Проучването на " ВЦИОМ-Спутник " е извършено на 31 октомври измежду 1600 пълнолетни жители под формата на телефонно изявление. Максималната неточност с възможност 95% не надвишава 2,5%. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР