Около 20 милиона живота по света са били спасени, благодарение

...
Около 20 милиона живота по света са били спасени, благодарение
Коментари Харесай

Проучване: Ваксините срещу COVID-19 са спасили близо 20 млн. живота през 2021 година

Около 20 милиона живота по света са били избавени, с помощта на имунизациите против коронавирус през първата година на имунизационната стратегия. Това демонстрира ново изследване, оповестено в изданието " Лансет ", съобщи ДПА.

" Ваксинацията против COVID-19 доста промени курса на пандемията, спасявайки десетки милиони животи по света ", пишат създателите на изследването, ръководено от екип от Импириъл колидж в Лондон. " Недостатъчният достъп до ваксини в страните с ниски приходи обаче ограничи въздействието в тези условия, което ускорява нуждата от световно имунизационно тъждество и покритие. "

Учените считат, че още 600 000 смъртни случая е можело да бъдат предотвратени , в случай че е била реализирана задачата на СЗО да се имунизират 40 % от популацията във всяка страна до края на 2021 година



Проучването се основава на данни от 185 страни и територии за интервала от 8 декември 2020 година до 8 декември 2021 година, съобщи Франс прес. Това е първият опит за оценка на директно и индиректно предотвратените смъртни случаи вследствие на имунизацията. За тази цел са употребявани публични данни за смъртните случаи от COVID-19, само че също по този начин и за общия брой случаи на свръхсмъртност за всяка страна (или оценки, когато е нямало публични данни).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР