Около 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора

...
Около 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора
Коментари Харесай

Борисов: Първа копка на интерконектора с Гърция около 20 май

Около 20 май ще бъде направена първата копка на интерконектора с Гърция, разгласи министър-председателят Бойко Борисов пред медии в границите на конференцията „ Отключване на евентуална на източноевропейските газови пазари – конкуренция, други възможности, пазари, планове, сигурност посредством диверсификация. Случаят LNG ”.

„ Газовият хъб „ Балкан “ и нашата мрежа, която разширяваме, преносът през България е доста добре изчислен и обвързван с Третия енергиен пакет “, акцентира министър председателят Борисов, заяви нощес държавната пресслужба.

По думите му задачата е диверсификацията вътре на производството в страната и в случай че има по-евтин газ от настоящия, който доставяме, нашата стопанска система и потребителите ни да получават най-евтиния газ.

„ Като имаме газовите автомагистрали, интерконекторите…, който докара по-евтин газ, да продава на борсата, това е добре за българската стопанска система и промишлеността ни “, съобщи още министър-председателят и посочи, че същинската диверсификация ще бъде от конкуренцията от цената на газа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР