Около 20 души се събраха на протест пред Народното събрание

...
Около 20 души се събраха на протест пред Народното събрание
Коментари Харесай

20-ина души протестираха в София, искат референдум за промяна на системата

Около 20 души се събраха на митинг пред Народното събрание с искане за референдум за смяна на системата. Те упорстват за привикване на Велико национално заседание и промени в Конституцията, които да подсигуряват независимостта на правосъдната власт, както и за това народните представители да се понижат на 160 и да се избират мажоритарно.
 
Едно от главните претенции на протестиращите е самостоятелност на правосъдната власт, което значи директен избор на основен прокурор и на ръководителите на висшите съдилища, съобщи уредникът на митинга Росен Миленов: " Предлагаме понижаване на народните представители на 160, по отношение на националния референдум, който започваме българите в чужбина, в първия работен ден след Нова година. Искаме мажоритарен избор, с цел да може с мажоритарни избори да въведем така наречен институт на отзоваването ".

 
На въпроса за какво поддържат митинга, един от протестиращите отговори по този начин: " Аз до момента не съм си намирал същинска другарка. Моите многочислени приятелки са непрекъснатото сменяне на новата работа. А тая работа е никаква! Не се заплаща трудът, както би трябвало, както заслужава един елементарен българин ". Друга протестираща сподели: " Искам смяна в България във всичко - системата на ръководство да се промени, да е безпартийна ".
 
Протестиращите направиха шествие по софийските булеварди, само че се движиха по тротоарите, с цел да не пречат на придвижването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР