Около 2 ч. тази сутрин поне четири са ракетите, поразили

...
Около 2 ч. тази сутрин поне четири са ракетите, поразили
Коментари Харесай

Украйна: Подозрително движение на т.нар. миротворци в Приднестровието

Около 2 ч. тази заран най-малко четири са ракетите, поразили инфраструктурни обекти в Полтава. Ръководителят на Полтавската регионална администрация Дмитрий Лунин удостовери и за удари по втория град в региона - Кременчук, където има наранени и жилищни здания.

По предварителни данни на Лунин три съветски самолета са нанесли удари по промишлени предприятия в Кременчук. Ръководителят на регионалната администрация заяви, че вследствие на удара е избухнал пожар, който към този момент е сподавен.

Все още няма информация за жертви и ранени.

Руските военни са се изтеглили от интернационалното летище " Антонов " край село Гостомел, твърди CNN, базирайки се на сателитни фотоси на Maxar Technologies.

Украинският общоприет щаб написа за напредването на съветски елементи в Приднестровието

Генералният щаб на украинската войска декларира, че вижда съмнително придвижване на съветски елементи от по този начин наречения " мироопазващ контингент " в Приднестровието.

" Прехвърлянето на съветски войски и елементи от по този начин наречената Приднестровска молдовска република е маркирано за подготовка за проява на подготвеност за нахлуване и вероятно за бойни дейности против Украйна ", съгласно генералния щаб.

По украински данни в събота вечер съветските войски са обстрелвали с ракети няколко огромни града в южната част на страната. Две или три мощни детонации са били чути в град Днепър, оповестява порталът " Украинска истина ", базирайки се на регионалната администрация.

Районът към град Кривий Рих е бил обстрелван с гранатомети. Ръководителят на локалната военна администрация Олександър Вилкул декларира, че се е запалила бензиностанция. Според него съветските сили са употребявали голям брой ракетни установки от вида " Град ".

Въпреки това съгласно Вилкул област Кривий Рих и Днепропетровска административна област като цяло са устойчиво в ръцете на украинската войска.

В петък вечерта пристанищният град Одеса на Черно море също беше обстрелван с ракети.

Ръководителят на украинската администрация на Луганска област Серхий Гайдай оповестява, че пет къщи в Лисичанск са били развалени от нощния обстрел, а общо 31 здания, в това число 27 жилищни, са били разрушени или развалени в седем града и села в региона през последните 24 часа. Повечето от тези градове и села са покрай фронтовата линия. Не се прецизира дали къщите са потърпевши непосредствено по време на сражения или от обстрел отдалеко.

Повече от 10 000 невзривени боеприпаса са деактивирани през март от сапьори в Киевска област, заяви пресслужбата на Националната полиция на Украйна.

Открити са над 10 000 мини, снаряди, ракети, бомби, гранати, както и един съветски дрон " камикадзе ", който е бил в бойна подготвеност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР