Около 2 000 безработни ще започнат работа по регионални програми

...
Около 2 000 безработни ще започнат работа по регионални програми
Коментари Харесай

Около 2 000 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост

Около 2 000 безработни ще стартират работа по районни стратегии за претовареност, които ще се финансират с 6 344 000 лева от бюджета на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) за дейна политика на пазара на труда.
Регионалните стратегии за претовареност са планувани за всяка област в България. Те се основават и осъществят на основата на предложенията на съответните регионални и общинските администрации и се утвърждават от министъра на труда и обществената политика. През 2020 година МТСП ще финансира по тях обезпечаването на субсидирана претовареност за интервал не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца.
В осъществяване на районните стратегии за претовареност през последните години са осъществени действия за поддържане и запазване на общинска и държавна благосъстоятелност - учебни заведения, детски градини; пътища, монументи на културата, поддържане и разчистване на паркове, градини, междублокови пространства; както и екологични действия като събиране и транспортиране на боклуци, озеленяване, подкрепяне на пенсионерски клубове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР